Mainos
Mainos

Vihreät: Isotuloisille suurempi mediamaksu

Vihreät järjestelisivät Yleisradion rahoituksen uudelleen. Puolueen mielestä tv-maksu on korvattava mediamaksulla, joka on henkilökohtainen ja tulosidonnainen.

Maksu tulisi jokaiselle riippumatta siitä, minkälaisessa taloudessa asuu. Maksu olisi matalampi pienituloisille ja suurempi isotuloisille. Vihreät eivät linjanneet, minkä suuruisia summat olisivat.

Esimerkiksi vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen kommuunissa jokainen maksaisi mediamaksua suhteessa tuloihinsa. Nyt tv-maksu on talouskohtainen ja tasasuuruinen.

- Me olemme tekemässä Annille kauheaa karhunpalvelusta, varapuheenjohtaja Jyrki Kasvi naurahti, kun vihreiden puoluevaltuuskunta oli hyväksynyt tietoyhteiskuntaohjelman tänään.

Jos taas Ylen rahoitus päädyttäisiin rahoittamaan valtion budjetista, loisivat vihreät puskurirahaston turvaamaan Ylen riippumattomuuden. Rahasto estäisi hallitusta painostamasta Yleä rahoituksen välittömällä leikkaamisella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot