Mainos
Mainos

Vihreät ja SDP kampanjoivat samoilla teemoilla

Vihreät tavoittelee eurovaaleissa 13 prosentin kannatusta ja vähintään kahta meppipaikkaa.

Puolue avasi tänään eurovaalikampanjansa, teemoina ilmasto- ja talouskriisin ratkaiseminen. Humoristisissa vaalijulisteissa seikkailevat puolueen tunneituimmat ehdokkaat maalla, merellä ja ilmassa.Viime eurovaaleissa vihreiden kannattajat äänestivät laiskasti..

- Ehkä se kuvastaa sitä, että meillä on paljon uusia äänestäjiä, jotka ovat epävarmoja eurovaaleissa. Uskon kuitenkin, että pääsemme tavoitteisiimme. Vihreät ovat kuitenkin perinteisesti euro- ja kansainvälisesti suuntautuneita. Uskon, että tässä vielä äänestysprosenttikin nousee, puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg sanoo.

Myös sosialidemokraattien teemoina ovat eurovaaleissa ilmasto- ja talouskriisin ratkaiseminen.

Puolue aloitti tänään eurovaalikiertueensa junaillen. SDP:n ehdokkaat kiertävät Suomea viisi päivää tavallisilla junavuoroilla ja kampanjoivat radanvarsikaupungeissa.

Puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan SDP tavoittelee teemoillaan äänestäjiä myös vasemmistoliitosta ja vihreistä.

- Me yritämme omalta osaltamme kannustaa ihmisiä äänestämään. Henkilökohtaisesti uskon, että talouskriisi ja yhä paheneva työttömyys nostavat EU:n merkitystä. Ihmiset ymmärtävät, että näihin haasteisiin ei Suomi pienennä maana voi yksin vaikuttaa, tarvitaan parempaa työkalua, tarvitaan Euroopan unionia.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme