Mainos
Mainos

Vihreät ja Siimes vaativat miinoista luopumista

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen sekä vihreiden eduskuntarymän mielestä Suomen tulisi luopua henkilömiinoista.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mielestä Suomen pitäisi liittyä henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen, Siimes huomauttaa.

Hän otti asiaan kantaa vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä. Siimeksen mielestä Suomi ei voi olla rakentamassa kansainvälistä normistoa vaatien muita sitoutumaan johonkin, mihin itse emme ole valmiita.

-Suomen uskottavuus aseistariisunnan puolestapuhujana on jo kärsinyt vitkuttelusta miina-asiassa. Siimeksen mielestä Suomen viivyttely miinakiellon hyväksymisessä antaa väärän viestin niille EU:n uusille jäsenmaille, jotka eivät vielä ole sopimuksen piirissä.

Vihreät vaativat Ottawan sopimukseen liittymistä

Myös Vihreiden eduskuntaryhmä vaatii Suomen liittymistä henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Ryhmän mielestä eduskunnan on päätettävä liittymisestä turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon käsittelyn yhteydessä.

Vihreät ihmettelevät puolustusministeri Seppo Kääriäisen jarruttelua asiassa ja Ottawan sopimuksen arvostelua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot