Mainos
Mainos

Vihreät julkistivat ensimmäiset eurovaaliehdokkaat

Vihreät ovat nimenneet ensimmäiset ehdokkaansa ensi kesän EU-vaaleihin. Kahdeksan nimetyn joukossa ei ollut uusia yllätysnimiä. Ehdolle asetettiin puolueen nykyinen euroedustaja Satu Hassi ja paluuta europarlamenttiin tavoitteleva kansanedustaja Heidi Hautala.

Ehdokkaiden joukossa ovat myös kansanedustajat Jyrki Kasvi ja Johanna Sumuvuori sekä puolueen varapuheenjohtaja Mari Puoskari.

Paikkaa tavoittelevat myös Kaakkois-Suomen piirin puheenjohtaja ja lappeenrantalainen kaupunginvaltuutettu Hanna Holopainen, Oulun piirin puheenjohtaja ja oulunsalolainen kaupunginvaltuutettu Latekoe Lawson Hellu, helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja Helsingin kaupunginhallituksen varajäsen Emma Kari.

Puoluesihteeri pelkää äänestysprosentin laskua

Vihreät tavoittelevat EU-vaaleissa kahta paikkaa. Puoluesihteeri Panu Laturin mukaan puolueen nykyinen puheenjohtaja Tarja Cronberg kertoo mahdollisesti ehdokkuudestaan maaliskuun puoliväliin mennessä.

Laturi pelkää äänestysprosentin tippumista kesäkuun vaaleissa.

-Tuntuu että Euroopan parlamentti ei ole tällä hetkellä Suomessa se asia, josta politiikassa puhutaan. Se ei herätä sellaisia intohimoja ja tunteita, joita tarvitaan hyvään vaalitulokseen, Laturi pohtii.

Laturi ihmettelee myös puolueiden nihkeästi etenevää ehdokasasettelua.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot