Mainos
Mainos

Vihreät kannattavat liikkuvuutta

Vihreiden kansanedustajien mielestä suunnitelmat rajoittaa työvoiman liikkuvuutta uusista EU-jäsenmaista ovat perusteettomia ja ristiriitaisia.

Vihreä eduskuntaryhmä vastustaa aikeita rajoittaa työntekijöiden tuloa uusista EU-maista. Hallituksen esitys kahden vuoden siirtymäajasta on parhaillaan eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan käsiteltävänä. Lainmuutoksen on määrä astua voimaan vappuna, kun EU laajenee kymmenellä uudella jäsenmaalla.

Vihreiden kannanotossa todetaan, että suunnitellut rajoitukset ovat loukkaavia ja rikkovat EU-kansalaisten yhdenvertaisuutta. Rajoituksilla ei sitä paitsi saada estettyä työvoiman laitonta alipalkkausta. Lisäksi esitys ei puutu ollenkaan palvelualojen vuokratyövoimaan.

- Hallituksen esityksessä on käsittämätön porsaanreikä. Sillä ei estetä esimerkiksi virolaista yritystä toimittamasta Suomeen EU-lainsäädännön mukaisesti lähetettyjä työntekijöitä. Kun nämä useimmiten olisivat vuokratyövoimaa, on työvoimaviranomaisten käytännössä mahdotonta valvoa, että lähettävä yritys noudattaa Suomessa voimassaolevia työehtoja, sanoi kansanedustaja Heidi Hautala.

Hautalan mukaan ulkomaisesta vuokratyövoimasta on tulossa ongelma juuri palvelualoilla kuten siivous- ja ravintola-alalla. Kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Irina Krohn kummasteli vuorostaan rajoittamista tilanteessa, kun Suomen tiedetään kärsivän lähivuosina työvoimapulasta.

- On täysin nurinkurista olla samaan aikaan huolissaan osaavan työvoiman saannista ja torjua asiallisin ehdoin Suomeen pyrkivää työvoimaa, sanoi Krohn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot