Mainos
Mainos

Vihreät: Liika istuminen lopetettava

Vihreät ovat huolestuneet suomalaisten liikunnan puutteesta. Puolue haluaa seuraavaan hallitusohjelmaan maininnan siitä, että liika istuminen pitää lopettaa.

Vihreät haluaisivat kirjata seuraavaan hallitusohjelmaan tavoitteeksi lopettaa liika istuminen. Kansanedustaja Tuija Brax muistutti eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Rovaniemellä, että kakkostyypin diabeteksesta on tulossa vakava kansantauti. Sairautta voitaisiin hänestä hillitä liikuntaa lisäämällä.

Brax toi esiin, että näillä näkymin 300000, ehkä jopa 400000 suomalaista on vaarassa sairastua diabetekseen. Sairauden hoito vie satoja miljoonia euroja. Hän kehotti jokaista tietoisesti vähentämään istumista ja pysymään liikkeessä.

Braxin mukaan vanhuksilla suurin syy laitoshoitoon siirtymiseen on lihasvoiman ja etenkin jalkalihasvoimien heikkeneminen. Hän mainitsi tutkimuksesta, jonka mukaan aktiivisella jalkavoimien lisäämisellä voitaisiin asua kotona viisi vuotta pidempään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme