Mainos
Mainos

Vihreät mielii perustuloa ja yhteiskunnallisia yrityksiä

Vihreät pinnistäisi kohti parempaa työelämää muiden muassa perustulolla ja yhteiskunnallisilla yrityksillä. Puolue esitteli uuden työn mallinsa maanantaina.

Perustuloa maksettaisiin jokaiselle täysi-ikäiselle Suomessa asuvalle maamme kansalaiselle. Se olisi noin 500 euroa kuukaudessa.

Verotus muuttuisi kaksiportaiseksi, jossa alle 60 000 euron vuosituloansioista maksettaisiin 39 ja sen ylittävistä ansioista 49 prosenttia veroa. Summa sisältää valtion- ja kunnallisverotuksen.

Yrittäjyyteen liittyvää byrokratiaa vähennettäisiin ja yhteiskunnallisista yrityksistä rakennettaisiin merkittävä yrittämisen muoto.

- Yhteiskunnallisessa yrityksessä työntekijät olisivat motivoituneita, koska he ovat yrityksen omistajia ja mukana päätöksenteossa, puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi.

Naisten asemaa parannettaisiin niin, että vanhempainvapaista kiintiöitäisiin yhtä suuri osa isän kuin äidin käyttöön.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot