Mainos
Mainos

Vihreät muistuttaa Kokoomusta vaalilupausten unohtamisesta

Vihreiden Oulussa kokoontunut hallitusryhmä vaatii alkoholiveron nostamista ja joukkoliikenteen tuen lisäämistä budjettiriihessä

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg muistutti tänään Kokoomusta vaalilupauksista matalapalkkaisille naisille ja lupasi Vihreiltä oman esityksen veronkevennysten kohdentamisesta.

- Hallitustahan on kritisoitu siitä, että aluepolitiikka ei ole ollut voimakkaasti esillä ja nimenomaan pienituloiset on tärkeä kohderyhmä veroalennuksessa aluepoliittisessa näkökulmassa. Vetoaisin pääministeri Vanhaseen, että todellakin tämä toteutuisi, Cronberg vetosi.

Cronberg uskoo kevennysten kohdentamisen pienituloisiin lisäävän myös työllisyyttä.

- Ja lähtökohta on se, että myös päivärahan saajien tulee olla mukana tässä verokevennyksessä, etteivät tuloerot kasvaisi.

Vihreät haluaa myös lisätä joukkoliikenteen tukea budjetti-esityksessä mainittuja Helsinkiä, Tamperetta ja Turkua laajemmalle. Ainakin Ouluun, Lahteen, Jyväskylään, Joensuuhun. Lisäksi alkoholiveroa halutaan nostaa 60 miljoonaalla eurolla.

Vihreiden eduskuntaryhmässä on oltu tyytyväisiä omien ministereiden toimintaan, mutta muista on huomautettavaa.

- On tietenkin tuntunut jonkin verran järkyttävältä se, kuinka vähän puheissa ainakaan meidän kaksi suurinta hallituspuoletta tuntuu arvostavan suomalaisia perusluonnonarvoja, Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki valitteli.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme