Mainos
Mainos

Vihreät: Muuntogeenittömistä tuotteista Suomen vientivaltti

Vihreät syyttävät geenimuunteluun myönteisesti suhtautuvaa hallitusta ja EU:n komissiota toimimisesta vastoin unionin jäsenmaiden tahtoa.

Vihreä liitto yhtyy kansalaisjärjestöjen vaatimukseen pitää muuntogeeniset viljelykasvit poissa Suomen pelloilta. Muuntogeenittömät kasvit ja laajamittainen luomutuotanto voisivat vihreiden mukaan olla Suomen vientivaltti.

Vihreät syyttävät geenimuunteluun myönteisesti suhtautuvaa hallitusta ja EU:n komissiota toimimisesta vastoin unionin jäsenmaiden ja kansalaisten enemmistön tahtoa.

- EU:n on asetettava ruokaturvallisuus etusijalle, kun päätöksiä gm-lajikkeista tehdään. Suuryritysten tai USA:n ja maailmankauppajärjestö WTO:n painostus saada EU avaamaan markkinat geenimuunnelluille tuotteille eivät voi sanella päätöksentekoa, vihreiden varapuheenjohtaja Janne Länsipuro sanoo.

Geenimuunneltuja kasveja ja elintarvikkeita vastustavan kampanjan järjestäjiä ovat Biodynaaminen yhdistys, Kansalaisten bioturvayhdistys, Maan ystävät ja Luomuliitto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot