Mainos
Mainos

Vihreät: Muuntogeenittömistä tuotteista Suomen vientivaltti

Vihreät syyttävät geenimuunteluun myönteisesti suhtautuvaa hallitusta ja EU:n komissiota toimimisesta vastoin unionin jäsenmaiden tahtoa.

Vihreä liitto yhtyy kansalaisjärjestöjen vaatimukseen pitää muuntogeeniset viljelykasvit poissa Suomen pelloilta. Muuntogeenittömät kasvit ja laajamittainen luomutuotanto voisivat vihreiden mukaan olla Suomen vientivaltti.

Vihreät syyttävät geenimuunteluun myönteisesti suhtautuvaa hallitusta ja EU:n komissiota toimimisesta vastoin unionin jäsenmaiden ja kansalaisten enemmistön tahtoa.

- EU:n on asetettava ruokaturvallisuus etusijalle, kun päätöksiä gm-lajikkeista tehdään. Suuryritysten tai USA:n ja maailmankauppajärjestö WTO:n painostus saada EU avaamaan markkinat geenimuunnelluille tuotteille eivät voi sanella päätöksentekoa, vihreiden varapuheenjohtaja Janne Länsipuro sanoo.

Geenimuunneltuja kasveja ja elintarvikkeita vastustavan kampanjan järjestäjiä ovat Biodynaaminen yhdistys, Kansalaisten bioturvayhdistys, Maan ystävät ja Luomuliitto.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme