Mainos
Mainos

Vihreät: Nimetön työnhaku maahanmuuttajien avuksi

Kuntien pitäisi kokeilla anonyymiä työnhakua virkoja täytettäessä, ehdottavat vihreät. Vihreiden varapuheenjohtaja Anni Sinnemäki uskoo, että nimettömät hakemukset auttaisivat maahanmuuttajia työnhaussa.

Järjestelmä merkitsisi, että haastatteluihin kutsuttaisiin hakijoita vain paperien perusteella. Mallia on kokeiltu mm. Ruotsissa.

-Kokemukset ovat osoittaneet, että maahanmuuttajat eivät nimensä perusteella pääse haastatteluihin, Sinnemäki kertoi.

Haastattelukynnyksen ylittämisen jälkeen maahanmuuttajataustaiset ehdokkaat pääsisivät ainakin osoittamaan pätevyytensä. Vihreät saattavat Sinnemäen mukaan tehdä asiasta aloitteen ainakin Helsingissä.

Ehdotus on osa kuntavaalikampanjaa, jossa vihreiden mielestä ei ole puhuttu tarpeeksi maahanmuutosta ja maahanmuuttajien kotiuttamisesta. Vihreiden mielestä Suomen kansalaisuuden saamista pitäisi helpottaa nykyisestä, kielikoulutusta parantaa ja asuntopolitiikassa pitää huoli siitä, että maahanmuuttajat eivät keskity liikaa samoille alueille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot