Mainos
Mainos

Vihreät: Opiskelijalla oikeus sairastaa

Vihreiden puoluehallitus perää parannuksia sairauslomalle jäävien opiskelijoiden kohteluun. Vihreiden mielestä pahimpien ongelmien korjaaminen ei voi odottaa tekeillä olevaa sosiaaliturvan kokonaisuudistusta.

- Osa opiskelijoista sairastaa mieluummin opiskeluun tarkoitetulla opintotuella kuin sairastamiseen tarkoitetulla sairaspäivärahalla. Näin siksi, että siirryttäessä opintotuelta sairaspäivärahaan tukiin tulee katkos, johon opiskelijalla ei ole varaa, huomauttaa vihreiden ryhmänjohtaja Anni Sinnemäki.

Erityisen ongelmallista on vihreiden mielestä se, että 55 kuukauden opintotukikausi kuluu myös sairastaessa. Sairastuneen opiskelijan pitäisi voida jäädyttää opintotukikuukausien kuluminen esimerkiksi kahden viikon sairastamisen jälkeen.

Sairausaikana ei myöskään pitäisi seurata opintojen edistymistä. Samassa yhteydessä pitää myös varmistaa asumistuen jatkuminen opiskelijan sairausaikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme