Mainos
Mainos

Vihreät peräävät lemmikkieläimiä mukaan vanhustenhoitoon

Vihreät toivovat, että lemmikkieläimiä otettaisiin nykyistä enemmän mukaan vanhustenhoitoon. Lemmikkien on tutkimusten mukaan todettu muun muassa lieventävän stressiä ja alentavan verenpainetta. Joidenkin muistihäiriöpotilaiden kohdalla on voitu jopa vähentää lääkitystä, perustelevat Vihreät. Lemmikkiasiaa on pohtinut kaksi puolueen työryhmää.

-Lemmikkieläimet aktivoivat hoitajaansa liikkumaan sekä antavat mielekästä puuhaa ja tarkoitusta elämälle. Varsinkin dementikon kuntoutukselle eläimen herättämät lämpimät muistot omista menneisyyden lemmikeistä ovat ensiarvoisen tärkeitä, toteaa Vihreiden ikääntymispoliittisen työryhmän puheenjohtaja Heli Järvinen.

Eläimiä käytetään jo nykyisin terapiatyössä lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona laitoksissa. Terapiatyötä ei pitäisi kuitenkaan jättää vain vapaaehtoistyöntekijöiden harteille.

- Lemmikkieläimiä on hankittava myös pysyvästi hoitopaikkoihin ottaen huomioon kuitenkin myös astman ja allergian mahdollisesti asettamat rajoitteet, sekä eläinten oma hyvinvointi, sanoo eläinpoliittisen työryhmän puheenjohtaja Laura Rantanen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot