Mainos
Mainos

Vihreät: Presidentti pois EU-huippukokouksista

Vihreän liiton mielestä perustuslakia olisi pikaisesti uudistettava ulkopolitiikan osalta.

Vihreän liiton mielestä presidentin on luovuttava osallistumisestaan EU-huippukokouksiin EU:n perustuslain tullessa voimaan.

Vihreiden hallitus huomauttaa, että Eurooppa-neuvostosta tulee EU:n päättävä elin, jolle siirtyy paljon ministerineuvostojen päätösvaltaa. Vihreiden mielestä olisi kummallista, jos näitä päätöksiä tekisi presidentti, joka ei ole toimistaan vastuussa eduskunnalle.

Vihreiden mielestä perustuslakia olisi pikaisesti uudistettava ulkopolitiikan osalta. Puolue pitää nykytilannetta ongelmallisena, koska kansainvälisissä huippukokouksissa ei ole aina selvää, kuka Suomea edustaa ja millaista ulkopoliittista linjaa Suomi ajaa.

Vihreiden hallitus yhtyy perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajan Arja Alhon (sd.) vaatimukseen perustaa laajapohjainen poliitikoista, tutkijoista ja oikeusoppineista muodostettava komitea, joka selvittäisi perustuslakiuudistusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme