Mainos
Mainos

Vihreät: SAK:n selvitettävä tukensa Haloselle

Puolue pitää tukea arveluttavana, koska ammattiliittojen varat kootaan verovähenteisillä jäsenmaksuilla.

Vihreä liitto vaatii Suomen ammattiliittojen keskusjärjestöä SAK:ta ja sen jäsenjärjestöjä julkistamaan ennen vaaleja presidentti Tarja Halosen kampanjalle suuntaamansa tuen. Vihreiden puoluesihteeri Ari Heikkinen painottaa, että ammattiliittojen varat kootaan verovähenteisillä jäsenmaksuilla.

- Julkisiin varoihin rinnastettavien jäsenmaksutulojen käyttöä yhden ehdokkaan tukemiseen presidentinvaaleissa on SAK:n omien, vuonna 1991 hyväksyttyjen moniarvoisuutta korostavien periaatteiden vastaista, Heikkinen sanoo kannanotossa.

Heikkinen arvioi, että kohu SAK:n tuen ympärillä on luultavasti haitaksi Halosen kampanjalle, mistä kannattaisi ottaa opiksi.

Vihreiden mielestä vaalirahoituksen julkisuuslakia voisi uudistaa siten, että yritysten, järjestöjen ja yhteisöjen lahjoitukset olisivat julkisia olivat ne suuria tai pieniä. Lahjoitukseksi pitäisi laskea myös kampanjatueksi osoitettu työvoima.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme