Mainos
Mainos

Vihreät: Selvitys ulkomaalaisviraston toiminnasta

Vihreiden mukaan esimerkiksi tilapäisten oleskelulupien sijaan tulisi myöntää enemmän pysyviä oleskelulupia.

Vihreiden vaativat oikeutta ja kohtuutta Suomen turvapaikkapolitiikkaan. Puolueen mielestä ulkomaalaisviraston ja valitustuomioistuinten käsittelymenettelystä on tehtävä selvitys, sillä ulkomaalaislain soveltaminen on puutteellista.

- Suomen ulkomaalaislaki on pääosin kohdallaan, mutta sen soveltaminen viranomaisissa on siinä määrin kirjavaa ja puutteellista, että turvapaikanhakijoiden oikeudet eivät toteudu, vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heidi Hautala sanoo.

Vihreiden mukaan myös tilapäisten oleskelulupien sijaan tulisi myöntää enemmän pysyviä oleskelulupia, sillä tilapäisen oleskeluluvan haltijoilla ei ole oikeutta peruspalveluihin, eivätkä heidän lapsensa esimerkiksi pääse kouluun.

Vihreät julkaisivat tänään turvapaikkapoliittisen ohjelman, jonka laatimisesta vastasivat Hautala ja puolueen varapuheenjohtaja Anni Sinnemäki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme