Mainos
Mainos

Vihreät: Suomeen tarvitaan satatuhatta uutta yritystä

Vihreiden mielestä Suomeen tarvitaan satatuhatta uutta yritystä. Puolueen mukaan Suomessa on edelleen eurooppalaisessa vertailussa vähän yrityksiä, vaikka yritysten määrä onkin viime vuosina kasvanut.

- Vihreät asettavat tavoitteekseen, että Suomeen saadaan seuraavan kymmenen vuoden aikana satatuhatta uutta yritystä, sanoo Vihreiden pk-yrittäjyysohjelman puheenjohtaja Kristian von Essen.

Puolueen mukaan yrittäjäksi ryhtymisen ja ensimmäisen ihmisen palkkaamisen kynnystä on madallettava. Lisäksi starttirahalle on myös jatkossa löydyttävä tarvittavat määrärahat. Myös työnantajavelvoitteet olisi voitava hoitaa nykyistä helpommin.

- Myös valtion valtion myöntämät tuet ja lainat, jotka monesti mahdollistavat ensimmäisen työntekijän palkkaamisen, pitäisi saada yhdeltä luukulta, jatkaa von Essen.

Vihreiden mielestä myös yrittäjien sosiaali- ja eläketurvaa on parannettava ja yrittäjän sairauspäivärahan karenssiaikaa lyhennettävä yhteen päivään.

Myös verotusta on rukattava niin, että se kannustaa tutkimukseen ja kehitykseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot