Mainos
Mainos

Vihreät tarjoavat Hautalaa presidenttiehdokkaaksi

Hautalalla on kokemusta presidenttiehdokkuudesta vuoden 2000 vaaleista. Saalis oli 3,3 prosenttia äänistä.

Vihreän liiton hallitus on päättänyt yksimielisesti esittää puolueen valtuuskunnalle Heidi Hautalan nimeämistä puolueen presidenttiehdokkaaksi. Päätöksen ehdokkaan asettamisesta tekee sääntöjen mukaan vihreän liiton valtuuskunta, joka on koolla 23. huhtikuuta.

Maaliskuussa tehdyssä jäsenkyselyssä 78 prosenttia vastanneista vihreän liiton jäsenistä kannatti oman ehdokkaan asettamista. Suosikkinsa nimenneistä 63 prosenttia oli vihreää eduskuntaryhmää nykyisin johtavan Hautalan takana.

49-vuotias Helsingissä asuva Hautala on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän istui EU-parlamentissa vuosina1995-2003. Vihreän liiton puheenjohtajana hän toimi 1987-1991.

Hautalalla on kokemusta presidenttiehdokkuudesta vuoden 2000 vaaleista. Saalis oli 3,3 prosenttia äänistä.

Hautalasta tulossa ensimmäinen nimetty ehdokas

Hautalasta on tulossa ensimmäinen virallisesti nimetty ehdokas vuoden 2006 presidentinvaaleihin. SDP, keskusta ja kokoomus päättävät virallisesti asiasta syksyllä.

Presidentti Tarja Halonen ei ole vielä kertonut jatkoaikeistaan. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ilmoitusta omasta ehdokkuudestaan odotetaan parin viikon kuluessa.

Kokoomus on jo saanut Sauli Niinistön suostumuksen, mutta RKP pohtii edelleen oman ehdokkaan tarpeellisuutta. Perussuomalaiset aikovat turvata puheenjohtajaansa Timo Soiniin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme