Mainos
Mainos

Vihreät torjuvat Anttilan moitteet

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Janina Andersson torjuu keskustan Sirkka-Liisa Anttilan moitteet puolueen varjobudjetista ja tämän perustelut sille, miksi keskusta ei aio tehdä omaa varjobudjettia.

Anderssonin mukaan Anttilalta on ilmeisesti jäänyt huomaamatta, että vihreät julkaisivat jo lokakuun alussa oman yksityiskohtaisen vaihtoehtobudjetin hallituksen talousarvioesitykselle. -Kyseessä on kokonainen budjetti, joka on tulojen ja menojen suhteen tasapainossa, Andersson huomauttaa.

Andersson muistuttaa, että keskusta on aiemmin lupaillut julkaisevansa oman vaihtoehtobudjetin lokakuun loppuun mennessä. Anttila puhui kolumnissaan sunnuntaina vain budjetin vastalauseesta, jossa keskusta aikoo esittää omat linjauksensa.

Andersson arvelee, että Anttila ei ole oikein tainnut tutustua vihreiden vaihtoehtobudjettiin. Sen mukaan energiaveroja korottamalla, jäteveroa nostamalla ja harmaan talouden torjuntaa tehostamalla kerättäisiin yli 200 miljoonaa euroa. Tällä summalla korotettaisiin mm. äitiyspäivärahoja, kotihoidon tukea, opiskelijoiden opintotukia sekä asumislisiä ja kehitysapua.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme