Mainos
Mainos

Vihreät tyrmäävät Kataisen Vuotos-haaveet

Viimeksi tänään valtiovarainministeri Jyrki Katainen esitti Suomenmaan haastattelussa, että Vuotoksen ja Kollajan rakentaminen on vältämätöntä nostaa esille.

Vihreät torjuvat yksiselitteisesti kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen haaveet vesivoiman lisäämisestä Vuotoksen ja Kollajan rakentamisella.

Puheenjohtaja Tarja Cronberg sanoo luottavansa hallitusohjelmaan ja pääministeri Matti Vanhaseen, ettei vesilakia avata.

Taivaan linnuillakin oli hyvä olla, kun vihreät jalkautuivat kesäkokoukseensa Savonlinnaan. Vihreillä itsellään voi olo olla ahdistuneempi, sillä energiapolitiikan painajaiset uhkaavat, kuten hallitusneuvotteluissa jo povattiin.

Viimeksi tänään valtiovarainministeri Jyrki Katainen esitti Suomenmaan haastattelussa, että vesivoimaa on lisättävä ja Vuotoksen ja Kollajan rakentaminen on vältämätöntä nostaa esille.

- Jos hallitusohjelmalla on mitään merkitystä - kuten uskon, että on - niin mitään muutoksia hallitusohjelmaan ja vesialakiin ei tule. Siinä mielessä on aika ihmeellistä, että otetaan näitä asioita vielä esille, sanoo Cronberg.

Varsinkin oppositio on arvostellut vihreitä näkymättömyydestä. Viime viikolla Vasemmistoliitto leimasi vihreät hallituksen kynnysmatoksi , mutta vihreät eivät voimattomuuttaan ainakaan tunnusta.

Luomumuikku kelpasi vihreille, mutta geenipohjalta valmisteltu rehu ei kelpaa. Satu Hassin ja Heidi Hautalan mukaan Suomen on noustava puhtaan ruuan taistelun eturintamaan ja vaadittava EU:ssa, että elintarvikkeiden GMO-merkinnät tulevat pakollisiksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme