Mainos

Vihreät vaatii terveyden edistämiselle omaa politiikkaohjelma

Huonoin terveyden edistämiseen vaikuttanut päätös on kansanedustaja Tuija Braxin mielestä tällä hallituskaudella ollut alkoholiveron laskeminen.

Vihreät vaatii seuraavaksi hallikaudeksi omaa politiikkaohjelmaa terveyden edistämiselle. Vihreät korostaa lausunnossaan, että riittävän liikunnan ja terveellisen ravinnon lisäksi yksinäisyyden torjunta on nähtävä merkittävänä investointina terveyteen. Terveyden edistämisen politiikkaohjelmalla edistettäisiin terveyttä ja ehkäistäisiin erityisesti elintapasairauksien yleistymistä.

Vihreiden kansanedustajista liikunnan puolestapuhujana on esiintynyt erityisesti Tuija Brax. Hän korostaa, että terveyden edistäminen on hyvin laaja-alainen kokonaisuus, joka kattaa muun muassa liikkumisen mahdollisuuksia edistävän kaavoituksen ja erilaiset epäterveellisiin ruokiin ja juomiin kohdistuvat haittaverot.

-Terveyden edistäminen omana politiikkaohjelmana auttaisi päättäjiä nykyistä paremmin hahmottamaan, miten lainsäädäntöä ja muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta olisi korjattava, jotta esimerkiksi aikuisiän diabetes ei yleistyisi räjähdysmäisesti, hän tiivistää.

Brax on tyytyväinen siihen, että terveyden edistäminen on otettu huomioon esimerkiksi Sitran ohjelmissa ravitsemuksen ja liikunnan edistämisenä. Kuitenkaan terveyden edistämistä ei saisi hänen mielestään nähdä liian kapea-alaisesti:

-Ravinto- ja liikuntatottumuksien lisäksi terveyden edistämisen kolmas kulmakivi on yhteisöllisyys. Henkinen pahoinvointi ja yksinäisyys näkyvät korostetusti esimerkiksi jouluna ja muiden juhlapyhien aikaan. Yksinäisyyttä voidaan torjua kehittämällä palveluita ja erilaisia asumismuotoja sekä panostamalla kansalaisjärjestöjen toimintaan, joilla on merkittävä rooli muun muassa vanhustyössä.

Huonoin terveyden edistämiseen vaikuttanut päätös on Braxin mielestä tällä hallituskaudella ollut alkoholiveron laskeminen. Tätä päätöstä ovat niin eduskunta kuin lukuisat tutkijatkin arvostelleet. Brax harmittelee, että nykyhallitus ei ole valmis korjaamaan virhettä, vaikka se olisi täysin mahdollista.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot