Mainos
Mainos

Vihreät vaativat loppua Vuotos-puheille

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg tyrmää hallituksessa esillä olleet pyrkimykset Vuotoksen ja muiden Pohjois-Suomen vesivoimalaitosten rakentamisesta. Cronbergin mukaan tekoaltaista keskustelulle tulee panna piste, sillä hallitusohjelma on täysin yksiselitteinen.

Cronberg korostaa, että hallituksen sisällä ei ole koskisotaa. Vihreät ovat hänen mukaansa sitoutuneet hallitusohjelmassa vain olemassa olevan vesivoiman tehostamiseen. Siten saataisiin huomattavasti enemmän energiaa kuin uusilla tekoaltailla. Ne olisivat uusiutuvan energian määrältään lähes mitättömiä, sillä ne kattaisivat energian kulutuksesta alle kaksi promillea.

Cronbergin mukaan tuulivoiman mittavakaan lisääminen ei väitteistä huolimatta edellyttäisi uutta säätövoimaa. Hän viittaa tuulivoima-alan omaan arvioon, jonka mukaan 10 prosenttia Suomen sähköstä voitaisiin tuottaa tuulivoimalla vuoteen 2020 mennessä. Tällöin nykyinen muu kapasiteetti riittäisi hyvin säätövoimaksi.

Cronberg sanoo tiedotteessaan, että altaiden rakentaminen ei ole perusteltua ilmastopoliittisestikaan. Ne kiihdyttäisivät ilmastonmuutosta metaanipäästöjensä vuoksi.

Hän muistuttaa, että Vuotoksen allas on todettu lainvastaiseksi hankkeeksi siksi, että se tuhoaisi merkittäviä luonnonarvoja. Ei ole myöskään "mitään mieltä luoda ahdinkoa alueiden ihmisille".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot