Mainos
Mainos

Vihreät vaativat lukausimaksujen hautaamista

Vihreiden puoluehallitus sanoo kannanotossaan, että ulkomaisten opiskelijoiden lukukausimaksut laajenisivat helposti koskemaan myös suomalaisia opiskelijoita.

Vihreät vaativat, että hallituksen on lopullisesti haudattava hanke lukukausimaksujen määräämisestä EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta tuleville opiskelijoille. Vihreiden puoluehallitus sanoo kannanotossaan, että ulkomaisten opiskelijoiden lukukausimaksut laajenisivat helposti koskemaan myös suomalaisia opiskelijoita.

Vihreät katsovat, ettei muutaman tuhannen ulkomaisen opiskelijan lukukausimaksuilla paranneta yliopistojen taloutta eikä edes vieraskielisen koulutuksen laatua.

Opetusministeri Antti Kalliomäki ilmoitti äskettäin siirtävänsä lukukausimaksut seuraavalle vaalikaudelle. Kalliomäki selitti ratkaisuaan Suomen sosiaalifoorumissa sillä, ettei virkamiestyöryhmä ehtinyt luoda stipendijärjestelmää lahjakkaille ulkomaisille opiskelijoille. Kalliomäki piti silti kiinni siitä, että koulutuksen myyminen on tulevaisuudessa elinehto suomalaisen korkeakoulutuksen laadulle. Vihreät torjuivat tämän näkemyksen.

- Opintojen maksuttomuus on Suomelle tärkeä mahdollisuus houkutella ulkomaista työvoimaa maahamme. Nykyiset opiskelijat ovat tutkimusten mukaan hyvin halukkaita jäämään tänne, mikäli he löytävät työpaikan. Lukukausimaksut muuttaisivat väistämättä tilannetta ja Suomeen tuskin saataisiin tätä kautta enää lahjakasta työvoimaa, sanoi vihreiden varapuheenjohtaja Anni Sinnemäki.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot