Mainos
Mainos

Vihreät valitsi varapuheenjohtajansa – pj-kisassa loistanut Ohisalo mukana

Maria Ohisalo valittiin vihreiden varapuheenjohtajaksi. Ohisalo sai varapuheenjohtajavaalissa ylivoimaisesti eniten ääniä.

Ohisalo tuli puolueen puheenjohtajakisassa kolmanneksi. Hän hävisi täpärästi yhdelle pj-kisan suosikille Emma Karille. Touko Aalto voitti pj-kisan selvästi.

Ohisalo on väitellyt yhteiskuntatieteistä tohtoriksi. Hän on köyhyystutkija ja helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen.

– Köyhyyden ja eriarvoisuuden torjunta on politiikan keskeisintä sisältöä yhdessä ympäristönsuojelun kanssa. Vihreät on liike, joka pystyy vastaamaan näihin molempiin haasteisiin. Ihmisten hyvinvointi on edellytys ympäristön hyvinvoinnille ja toisinpäin, Ohisalo sanoo puolueen tiedotteessa.

Vihreiden varapuheenjohtajaksi nousee myös kansanedustaja ja kalajokelainen kaupunginvaltuutettu Hanna Halmeenpää.

– Haluan olla osaltani luotsaamassa Vihreitä sellaisena joukkueena, joka vahvistaa ihmisten luottamusta vihreään politiikkaan ja laajentaa kannatustaan koko maassa - kylissä ja kaupungeissa, etelässä ja pohjoisessa. Puolueen johdossa haluan tuoda yhä lisää maakuntia vihreisiin ja viedä enemmän vihreyttä maakuntiin, Halmeenpää sanoo.

Varapuheenjohtajaksi valittiin lisäksi mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen.

– Hallitusohjelmassa tavoitellaan yhteiskunnallisen luottamuksen kasvattamista. Nyt tilanne on se, että kansalaiset eivät luota hallitukseen ja hallituspuolueet eivät luota toisiinsa, Liikanen sanoo tiedotteessa.

Korjattu: Vihreiden varapuheenjohtajiksi on valittu tasaveroisina – ei järjestyksessä kuten puolue aiemmin kertoi – Ohisalo, Halmeenpää ja Liikanen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme