Mainos
Mainos

Vihreät valmiina hallitusneuvotteluihin

Vihreät on valmis osallistumaan Jyrki Kataisen (kok.) vetämiin hallitusneuvotteluihin, mutta vasta tiettyjen ehtojen täyttyessä. Puolueen valtuuskunnan ja eduskuntaryhmän yhteiskokous päätti asiasta alkuyöstä yksimielisesti lähes seitsemäntuntisen keskustelun päätteeksi.

Vihreät esittää ehtoinaan, että muodostettava hallitus ei voi myöntää uusia ydinvoimalupia, perusturvaa on korotettava sadalla eurolla ja että ilmastonsuojelua on parannettava esimerkiksi säätämällä ilmastolaki.

- Tämän jälkeen Kataisella on mahdollisuus harkita, kutsuuko hän meidät hallitusneuvotteluihin, puheenjohtaja Anni Sinnemäki kommentoi.

Hallitusneuvottelujen on määrä alkaa ensi viikon keskiviikkona, ja vihreät odottaa Kataisen kantaa ehtoihinsa ennen sitä.

Sinnemäki myöntää, että ehdot ovat kovat. Tämä kuvastaa sitä, että neuvotteluihin lähteminen ei ole vihreille helppoa viime vaalikauden vastoinkäymisten ja mojovan vaalitappion jälkeen.

Katso Vesa Kallionpään juttu:

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme