Mainos
Mainos

Vihreät varastaa häpeilemättä

Vihreät jatkaa vaalikampanjointiaan vanhoja ajatuksia kierrättämällä. Tällä kertaa puolue on käynyt penkomassa perussuomalaisten edeltäjän, Suomen maaseudun puolueen idealaaria.

Vihreät kampanjoi koulujen talvilomaviikoilla hiihtokeskuksissa Rötösherrat kuriin! -julisteilla. Iskulauseen isä on SMP:n puheenjohtaja Veikko Vennamo, joka vaati päättäjiä näin vastuuseen 1980-luvulla.

Nyt monta vuosikymmentä myöhemmin, vihreät viittaa kampanjallaan pitkään velloneeseen vaalirahasoppaan.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi, eikö vihreillä ole lainkaan omia ideoita?

Kyllä meillä omia ideoita on. Kun katsotaan vaaliohjelmamme kokonaisuutta, on politiikka ihan omaamme. Vihreään ideologiaan kuitenkin kuuluu, että kierrätys on hyväksi. Esimerkiksi Uusi Suomi -kampanjassamme halusimme osoittaa, että suomalaiset symbolit kuuluvat kaikille. Tässä vaaliraha-asiassa taas vanha SMP:läinen lause on erittäin hyvä, ei aina tarvitse uutta keksiä.

Rakentuuko vaalikampanjanne kokonaan lainattujen ajatusten varaan?

Ei se ole teemamme. Olemme yrittäneet vain etsiä erittäin hyvin kuvaavia lauseita eri teemoista.

Kaappasitte kokoomukselta Suomen leijonan ja nimesitte kampanjanne porvarisävyisen Uusi Suomi -lehden mukaan. Ajatuksia on haettu kovin paljon oikeistolta, haluatteko profiloitua näin, vai onko kyse kenties parodiasta?

Emme tavoittele kumpaakaan näistä. Esimerkiksi Suomen leijonan osalta haluttiin, että se olisi kaikkien symboli, ei vain oikeiston. Uusi Suomi tarkoittaa sitä, että taistelemme vanhaa Suomea vastaan. Rötösherrat kuriin -kampanjassa olemme samaa mieltä kuin perussuomalaiset: vaalirahoitukseen liittyvä pelailu on saatava kuriin. Tämä on varmaan niitä harvoja asioita, joista olemme perussuomalaisten kanssa samaa mieltä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme