Mainos
Mainos

Vihreät vastustavat opinto-oikeuden rajaamista

Vihreiden puoluehallituksen mukaan tavoite lyhentää opiskelijoiden opintojen kestoa on perusteltu, mutta valittu keino on väärä.

Vihreät vastustavat jyrkästi hallituksen suunnitelmaa rajata opiskelijoiden opinto-oikeutta ja asettaa valmistumiselle aikaraja. Puoluehallitus sanoo kannanotossaan, että tavoite laskea valmistumisikää on perusteltu, mutta keino täysin väärä. Uusi malli kaikkine poikkeuksineen todennäköisesti lisää byrokratiaa enemmän kuin se nopeuttaa opintoja, vihreät arvelevat.

Vihreiden mielestä opintososiaalisia etuja pitäisi korottaa, jotta opiskelijoiden ei tarvitsisi käydä töissä. Lisäksi opiskelijoita pitäisi kannustaa ottamaan lainaa sitomalla takaisinmaksu työllistymiseen opintojen jälkeen.

- Vanhemmuuden ja opiskelun yhdistämistä tulee helpottaa esimerkiksi ottamalla huomioon vanhemmuus paremmin opintojen ohjauksessa ja järjestämällä opiskelevien vanhempien lapsille myös lyhytaikaisia päivähoitomahdollisuuksia, vihreät katsovat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme