Mainos
Mainos

Vihreät: Veroalella työllistäminen kallista

Vihreiden varjobudjetissa luovuttaisiin veronalennuksista ja rokotettaisiin energiayhtiöitä.

Vihreä eduskuntaryhmä peruuttaisi osan veronkevennyksistä ja korottaisi muun muassa alkoholi- ja jäteveroa. Veronkiristyksin saatavaa lisärahoitusta vihreät ohjaisivat muun muassa työmarkkinatukeen, kuntien palvelujen turvaamiseen, perusradanpitoon ja perhetukiin.

Vihreät esittelivät vaihtoehtoaan valtion ensi vuoden talousarvioksi eduskunnassa tänään. Kansanedustaja Anni Sinnemäki arvostelee hallituksen "kokoomuslaista" veronalennuslinjaa kalliiksi. Sinnemäen mukaan hallituksen veronalennuspolitiikka ei ole edes työllisyysnäkökulmasta perusteltua, jos 13 000 uutta työpaikkaa on maksanut veronalennusten eli kolmen miljardin euron verran. Vihreät peruuttaisivat ensi vuodelle tulossa olevia veronalennuksia 290 miljoonan euron edestä.

Vihreät verottaisivat myös energiayhtiöiden niin sanottuja Windfall-voittoja 270 miljoonan euron edestä. Windfall-voitoilla tarkoitetaan energiayhtiöiden ansiotta päästökaupan takia saamaa voittoa, joka kertyy erityisesti vesi- ja ydinvoiman tuottajille. Voitto syntyy siitä, että päästökauppa nostaa sähkön hintaa sähkömarkkinoilla huomattavasti tuotantokustannuksia enemmän.

Vihreiden varjobudjetti on lähinnä veronkorotuksin saatu noin 45 miljoonan euron verran ylijäämäiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot