Mainos
Mainos

Vihreät: Ydinvoiman lisääminen vahingoittaisi Lappia

Vihreän liiton puoluesihteerin Ari Heikkisen mielestä ydinvoiman lisääminen olisi vahingollista Lapille. Hän huomautti tänään Rovaniemellä, että ydinvoima ei tuo työpaikkoja Pohjois-Suomeen vaan päinvastoin vie niitä.

Heikkinen muistutti, että ydinvoima kilpailee hajautetun, kotimaisiin polttoaineisiin tukeutuvan vastapainesähköntuotannon sekä tuulivoiman kanssa. Tämän lisäksi ydinvoima turmelee korvaamatonta luontoa, mikäli sen säätövoimaksi tarvittavan vesivoiman takia rakennettaisiin Vuotoksen tekoallas.

-Uusiutuvien kotimaisten energianlähteiden, kuten puuhakkeen ja tuulivoiman käyttöön ja energiansäästöön perustuva energiapoliittinen linja tukee paikallista kehitystä ja on siten myös pohjoisen Suomen etu, hän korosti.
Heikkisen mukaan kymmenen viime ovat uudet hajautetun energiantuotannon ratkaisut vastanneet enemmistöä Suomen energiantuotannon lisäyksestä. Hän laskeskeli, että Suomen metsissä riittäisi energiapuuta kustannustehokkaasti hyödynnettäväksi vielä runsaasti nykyistä enemmän.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot