Mainos
Mainos

Vihreiden Aalto yksityiselämänsä uutisoinnista: “Kännykkäkamerat ovat joka paikassa ja kaikesta tehdään juttuja”

Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto on ollut otsikoissa avioeronsa ja uuden suhteensa vuoksi. Poliittisissa kysymyksissä hän on esiintynyt edeltäjäänsä maltillisemmin.

Vihreiden puheenjohtajaksi kesäkuussa valittu Touko Aalto on jo saanut tottua siihen, että johtavien poliitikkojen yksityiselämää seurataan tarkasti.

Elokuun alussa uutisoitiin Aallon avioerosta ja suhteesta Vihreiden puoluetoimiston työntekijään, ja kännykkäkamerat räpsyvät herkästi siellä, missä tuore puheenjohtaja liikkuu. Aallon mukaan huomio on pakottanut harkitsemaan omaa käyttäytymistä entistä tarkemmin.

– Pyrin olemaan aina sama Touko ja tekemään asioita aina samalla tavalla, oli tilanne mikä tahansa. Mutta totta kai on otettava huomioon, missä käy ja kenen kanssa juttelee, koska kännykkäkamerat ovat joka paikassa ja kaikesta mahdollisesta pyritään tekemään juttuja, Aalto pohtii MTV:n Uutisextra-ohjelman haastattelussa.

Maltillista retoriikkaa

Poliittisissa kysymyksissä Touko Aalto on ainakin toistaiseksi esiintynyt edeltäjäänsä Ville Niinistöä maltillisemmin.

Siinä missä Niinistön retoriikkaa varsinkin oppositiokaudella voi arvioida kärjekkääksi ja räksyttäväksikin, on Aalto pyrkinyt luomaan itsestään leppoisaa ja mahdollisimman yhteistyökykyistä kuvaa.

Taustalla lienee osaltaan puolueen gallupnousu: Vihreillä voi olla realistiset mahdollisuudet Suomen suurimmaksi puolueeksi, mikäli se onnistuu laajentamaan äänestäjäprofiiliaan. Tämä vaatii mielikuvien muuttamista.

– Pyrin pääsemään pikkuisen eroon siitä ajatuksesta, että me olemme kaikessa oikeassa, kaikki muut ovat kaikessa väärässä, me olemme hyviä, te olette pahoja, Aalto sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme