Mainos
Mainos

Vihreiden Haavistoa huolettavat Trafiguran vanhat ympäristösynnit

Presidentiksi pyrkivää vihreiden kansanedustajaa Pekka Haavistoa huolettavat Terrafamen uudeksi osaomistajaksi tulevan yhtiön Trafiguran vanhat ympäristösynnit. 

– Kun katsoo sijoittajayhtiön taustoja ja ympäristöosaamista, joka on ollut aika kriittinen tekijä Talvivaaran omassa historiassa, herää kysymys, onko tämä parasta osaamista, hän kysyi Ylen Ykkösaamussa. 

Hänestä tulisi katsoa hyvin tarkkaan, että yhtiö suhtautuu vakavasti niihin ympäristöongelmiin ja -riskeihin, joita Terrafameen on liitetty. 

 Trafigura on ollut osallisena ympäristöskandaaleissa pitkin 2000-lukua. Yhtiö muun muassa laivasi ja dumppasi myrkyllisen jätelastin Norsunluurannikon suurimman kaupungin Abidjanin kaatopaikoille. 

Haavisto katsoo, ettei kaivokseen pääomitettuja veronmaksajien rahoja kannata odottaa takaisin. 

– Voidaan sanoa, että ehkä niitä rahoja ei koskaan saada takaisin sen vuoksi, että ympäristökustannukset ja ympäristönhoitokustannukset tulevat olemaan aika suuret, hän sanoi Ylelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme