Mainos
Mainos

Vihreiden Haavistolta näpäytys presidentin vallankäytöstä: ”Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita”

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto otti puheessaan Tampereella kantaa kotimaan politiikan viime viikkojen tapahtumiin.

Haavisto ihmetteli tilannetta, jossa Suomella ei ole oikeuskansleria ja sitä, että ministerit jatkavat hallituksessa ilman puoluetta ja puolueohjelmaa. Haavisto aloitti aiheesta puhumisen sanomalla, että presidentti on Suomessa keskeinen toimija ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Presidentillä on nimitysvallan lisäksi mielipidevaltaa, hän sanoi.

– Viimeisiltä viikoilta tästä on esimerkkejä: meillä ei ole tällä hetkellä ylintä laillisuusvalvojaa, oikeuskansleria, ja perussuomalaisten puolueen hajottua vanhat ministerit jatkavat hallituksessa toistaiseksi ilman puoluetta ja puolueohjelmaa, ja ilman uutta hallitusneuvottelukierrosta. Näiden ei pitäisi olla aivan läpihuutoasioita, Haavisto sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme