Mainos
Mainos

Vihreiden Heikkinen: Terrorismia torjutaan oikeudenmukaisuudella

Vihreän liiton puoluesihteerin Ari Heikkisen mielestä Yhdysvalloissa tapahtuneet terrori-iskut eivät saa johtaa toimiin terrorismin torjumiseksi yksinomaan aseellisilla keinoilla tai turvatoimia kiristämällä.

Hän peräänkuuluttaa rohkeutta toimia reilun maailman rakentamiseksi kaikille kansoille.

Kansainvälinen yhteisö on Heikkisen mukaan epäonnistunut mm. Lähi-idän ongelmien ratkaisemisessa ja maailman kansojen hyvinvoinnin edistämisessä. Länsimaat ja jättiyritykset ovat suojanneet omat etunsa, minkä seurauksena WTO ei ole edistänyt oikeudenmukaista kauppapolitiikkaa.

Attac-järjestön seminaarissa tänään Keravalla puhunut Heikkinen painotti, että WTO:n uudella neuvottelukierroksella on arvioitava nykyisten sopimusten puutteet.

Tavoitteena on oltava tasapaino kaupan vapauden, sosiaalisten oikeuksien ja ympäristönäkökohtien välillä. Lisäksi tarvitaan paljon nykyistä laajempaa vastuunkantoa kehitysmaiden ihmisten hyvinvoinnista. Terrorismia ja konflikteja ehkäistään parhaiten oikeudenmukaisuudella, Heikkinen korosti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme