Mainos
Mainos

Vihreiden Niinistö: Ennenaikaiset vaalit ehkä paras tapa mitata puolueiden nykylinjan kannatus

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö uskoo, että ennenaikaiset vaalit voisivat olla paras tapa mitata puolueiden nykylinjan kannatus. Hän viittaa tällä näkemykseen, että perussuomalaisten linjat ovat muuttuneet uuden puheenjohtaja Jussi Halla-ahon myötä.

Hänen mukaansa on selvää, että kokoomuksen ja keskustan pitäisi luopua suuresta osasta puolueidensa arvopohjasta, jos puolueet jatkavat yhteistyötä Halla-ahon linjaa edustavien perussuomalaisten kanssa. Näiksi arvoiksi hän nostaa esimerkiksi liberaaliuden ja tasa-arvoa edistävän linjan.

– Kaikkein huonoin vaihtoehto Suomelle olisi se, että tulisi parin vuoden räpeltävä heikolla enemmistöllä toimiva hallitus, joka ei pysty toimimaan vahvasti.

Hän toteaa, että keskustalta ja kokoomukselta vaadittaisiin ”täyttä” linjanmuutosta, jos ne haluavat hallitusyhteistyöhön vihreiden kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme