Mainos
Mainos

Vihreiden Niinistö haukkui pääministerin ilmoituksen

Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ilmoitus hallituksen energiapaketista on ristiriidassa hallituksen edistyksellisen ilmastopolitiikan kanssa.

Niinistön mielestä ydinvoiman lisärakentamisen suhteen ratkaisun paikka on nyt eduskunnassa. Eduskunnan kolhiintunut arvovaltakin voitaisiin korjata kaatamalla ydinvoiman lisäys.

Hallituskumppanit eivät vihreiden toimintaan juuri puuttuneet, mutta SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma katsoi, että vihreiden vaikutuspaikka ydinvoimapäätökseen ja myös myönnettävien lupien määrään oli hallituksessa.

- Kaiken huippu on, että istuva työministeri, jonka pitäisi olla huolissaan suomalaisen työn ja hyvinvoinnin tarvitsemasta energiasta marssii mielenosoituksessa omaa hallitustaan vastaan, Heinäluoma sanoi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki arvioi, että ilmoittamalla jo kolme vuotta sitten hyväksyvänsä hallituksen myönteisen ydinvoimakannan - jos vihreillä on oikeus äänestää vastaan - vihreät avasivat oven kaikkien aikojen ydinvoimakilpailulle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme