Mainos
Mainos

Vihreiden Niinistö: YK:n järjestelmä ei kestäisi epäonnistumista Pariisissa

Vihreiden puheenjohtaja, entinen ympäristöministeri Ville Niinistö katsoo, että YK:n ilmastoneuvottelujärjestelmä ei kestäisi sitä, että vuoden kuluttua Pariisin ilmastokokouksessa epäonnistuttaisiin.

Niinistön mukaan Perun Liman ilmastokokouksesta saadut eväät Pariisia varten jäivät varsin heikoiksi. Niinistö sanoo, että velvoittavuus jäi löysäksi siitä, miten maaliskuun loppuun mennessä keskeisten talouksien on ilmoitettava päästövähennyksistään.

Niinistön mielestä positiivista Perun kokouksessa oli se, että linjauksessa mainitaan tavoite hiilineutraalista yhteiskunnasta vuoteen 2050 mennessä.

Vihreiden puheenjohtaja sanoo, että seuraava vuosi on nyt ratkaiseva ja valtioiden johtajien roolia tarvitaan, jotta Pariisissa saadaan riittävän vahva ilmastosopimus. Niinistö arvioi, että Pariisissa epäonnistuminen johtaisi käytännössä YK:n neuvottelujärjestelmän hylkäämiseen ja päästövähennystyö jatkuisi jossain muussa muodossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme