Mainos
Mainos

Vihreiden puoluesihteeri harmittelee väärää valintaa

Vihreän liiton puoluesihteeri Panu Laturi puhkesi riipaisevaan, henkilökohtaiseen tilitykseen juhlapuheensa loppuosassa Vähänkyrön kotiseutujuhlassa. Hän harmitteli jo ammoin tekemäänsä väärää valintaa.

- Itseäni harmittaa, että en lukioaikana mennyt edes yhdeksi lukiokurssiksi vaihtoon Vöyrille, Laturi sanoo.

"Edes yksi lukiokurssi" olisi ollut luonnollinen tapa oppia puhuttua ruotsin kieltä, Laturi vuodatti juhlaan kokoontuneille vähäkyröläisille. Vähäkyrö on Laturin kotikunta.

Suomenkielinen Vähäkyrö sijaitsee Vaasan vieressä ruotsinkielisten Mustasaaren ja Vöyri-Maksamaan naapurissa. Vähässäkyrössä ei ole lukiota, mutta vähäkyröläiset, joilla on lukupäätä, hakeutuvat yleensä toisessa Vöyri-Maksamaan naapurikunnassa Isossakyrössä sijaitsevaan lukioon.

Puheensa vähemmän tunteellisessa alkuosassa Laturi korosti ruotsin kielen tärkeyttä kaksikielisessä maassa, joka on läheisissä yhteyksissä Ruotsiin. Hän mainitsi joitain keinoja, joilla ruotsin oppimista voisi kehittää. Yksi niistä olisi juuri senkaltainen opiskelijavaihto, josta Laturi pohjalaisessa nuoruudessaan jäi paitsi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot