Mainos
Mainos

Vihreiden uusi järkisiipi kamppailee ituhippileimaa vastaan

Lappeenrannan puoluekokouksen yhteydessä vihreiden sisälle on perustettu uusi, jämptimpää toimintakulttuuria ajava yhdistys JärkiVihreät ry.

JärkiVihreät haluaa kehittää puolueen toimintakulttuuria ammattimaisemmaksi ja tuoda siihen muun muassa yritysmaailmasta tuttuja käytäntöjä.

Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen juristi Salla Korhonen.

Harrastelijamaiset toimintatavat ovat Korhosen mukaan rajoittaneet puolueen kasvua. Toimintatapojen tarkistukseen on syytä etenkin, kun syksyllä on edessä kuntavaalit.

– Vihreistä vallitsee aika ituhippimäinen kuva, mutta meitä löytyy muunlaisiakin tästä puolueesta, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan uusi yhdistys ei halua kritisoida puolueen politiikan sisältöä vaan sen toimintatapoja. Yhdistyksellä ei Korhosen mukaan ole kantaa esimerkiksi ydinvoimaan.

– Emme ole ottaneet kantaa asiakysymyksiin. Puolueen kantojen mukaan mennään, Korhonen sanoi.

Korhosen mukaan uudella yhdistyksellä ei ole mitään yhteyttä Suomessa aiemmin toimineeseen, ydinvoimamyönteiseen Järkivihreät-ympäristöjärjestöön. Korhosen mukaan yhdistyksessä ei oltu tietoisia samannimisen järjestön olemassaolosta.

Aloitteita eutanasiasta ja ympärileikkauksesta

Puoluekokouksessa on tehty monenlaisia aloitteita.

Kokouksessa on esitetty muun muassa lasten ei-lääketieteellisen ympärileikkaamisen kieltämistä ja sukupuolen korjaamista koskevan lain uudistamista.

Eräässä aloitteessa halutaan saada vihreiltä myönteinen kanta eutanasiapolitiikkaan.

Esille on noussut myös toisen, työelämässä olevan vanhemman neuvolakäynteihin osallistumisen helpottaminen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot