Mainos
Mainos

Vihreiden vaaliohjelmassa kolme teemaa

Vihreät aikovat kalastella kunnallisvaalien ääniä yksinkertaistetulla ohjelmalla. Pitkien tavoite- ja periaateluetteloiden sijaan paikallisjärjestöjen pelivälineeksi tarjotaan nyt vain kolmea teemaa.

Vihreiden Vantaalla koolla ollut valtuuskunta hyväksyi sunnuntaina kunnallisvaaliohjelman, joka on puristettu kolmisivuiseksi. Siinä käsitellään kuntien palveluja, ympäristö- ja etenkin ilmastokysymyksiä sekä oikeudenmukaisuutta ja suvaitsevaisuutta.

Ohjelmaa valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Otto Lehtipuu muistuttaa, että miltei kaikki päästöt Suomessa tapahtuvat kunnissa. Niillä on suuri vastuu kaavoituksessa, rakentamismääräyksissä ja omassa energiantuotannossaan.

Kunnallisiin palveluihin halutaan lisää vaihtoehtoja. Vihreät haluavat korostaa, ettei valinnanvapaus voi kuulua vain oikeistolaiseen sanavarastoon. Lehtipuu korostaa, että vastuu palveluista on aina kunnalla, eikä eri vaihtoehtojen tarjoaminen voi tarkoittaa sitä, että palveluja saisi vain markkinoiden ehdoilla.

Kuntapolitiikkaan vihreät haluavat myös lisää suvaitsevaisuutta. Samat mahdollisuudet halutaan taata niin maahanmuuttajille, kieli-, kulttuuri-, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille kuin valtaväestöllekin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot