Mainos
Mainos

Vihreiden venkoilu hiertää hallituksessa

Vihreiden irtiotot hallituksessa yhteisesti hyväksytyistä päätöksistä hermostuttavat hallituskumppaneita.

Puolueelle ongelmia tuottavan Lex Nokian lisäksi vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberghaukkui viikonloppuna hallituksen energiapolitiikan. Vihreiden kansanedustajat vastustivat eduskunnassa myös turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon linjaamaa puolustusmäärärahojen korottamista.

Perjantaina keskustan ja kokoomuksen ryhmäjohtajat keskustelivat vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan kanssa siitä, missä tilassa puolueiden hallitusyhteistyö tällä hetkellä on.

Kysymys kuuluukin, että joko tilanne alkaa syödä hallitusyhteistyön edellytyksiä.

- Sitä pitää kysyä vihreiltä. Me edellytämme, että hallituksen esityksiä käsitellään hallituksen esityksinä. Jos ne on yhteisesti päätetty viedä eteenpäin, niin näin menetellään ja ellei se maita, niin sitten pitää käydä asianmukaiset keskustelut, sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.

- Myönnettävä on, että on tullut hieman kummastuttavia puheenvuoroja ja linjauksia, mutta katsotaan nyt kun päätöksenteon hetki eduskunnassa koittaa, niin minä luulen, että asiat menevät ihan yhtä hyvin kuin ennenkin, uskoo kokoomuksen ryhmänjohtaja Pekka Ravi.

Vihreiden puheenjohtaja Cronberg sanoo, että puolue ei ole lähdössä hallituksesta.

Todelliseen testiin hallitusyhteistyö joutuu ensi viikolla, kun usealle Vihreiden kansanedustajille vastenmielinen sähköisen viestinnän tietosuojalaki eli LexNokia tuodaan eduskuntakäsittelyyn.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot