Mainos
Mainos

Vihreillä paineita lähteä hallituksesta

Vihreiden valtuuskunnassa ja eduskuntaryhmässä kannatetaan yleisesti hallituksen jättämistä, mikäli eduskunta aikanaan hyväksyy periaatepäätöksen ydinvoiman lisärakentamisesta.

Etelä-Suomen Sanomien tänään julkaiseman selvityksen mukaan ainakin 18 valtuuskunnan ja eduskuntaryhmän jäsentä haluaa siinä tapauksessa puolueen siirtyvän oppositioon.

Hallituksessa jatkamista kannattaa tässä vaiheessa julkisesti viisi valtuuskunnan jäsentä, seitsemäntoista vihreää vaikuttajaa ei kertonut kantaansa. Kyselyssä oli mukana 40 kaikkiaan 46:sta jäsenestä. Kantansa jättivät avoimeksi nyt muun muassa kansanedustajat Ulla Anttila, Tuija Brax ja Erkki Pulliainen.

Valtuuskunta ja eduskuntaryhmä kokoontuvat helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna päättämään, jatkaako puolue hallituksessa ydinvoimapäätöksestä huolimatta. Ympäristöministeri Satu Hassi (vihr.) sanoi torstaina, että hänen mielestään vihreiden on nyt jatkettava hallituksessa eduskunnan päätökseen asti. Hän ei sanonut, miten hän haluaa puoleen toimivan, jos eduskuntakin puoltaa ydinvoimaa.

Hallituksen jättämistä vaativat perustelivat lähtöä sillä, että ydinvoiman vastustaminen on vihreille ollut ydinasia ja linjakysymys. Osan mielestä oven paukauttaminen kiinni vasta eduskunnan myönteisen päätöksen jälkeen olisi eduskunnan päätöstä vastaan kiukuttelemista. Silloin pitäisi oikeastaan lähteä pois eduskunnasta, nämä perustelivat.

Puheenjohtaja, peruspalveluministeri Osmo Soininvaara ei vastannut kyselyyn. Puolueen kaksi varapuheenjohtajaa olivat eri linjoilla. Rosa Meriläisen mielestä jatkaminen olisi erittäin vaikeaa, jos eduskunta hyväksyy ydinvoiman. Sulevi Riukulehto taas ei pidä hallituksen jättämistä nyt johdonmukaisena. Asia ratkesi hänen mielestään jo hallitusneuvotteluissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme