Mainos
Mainos

Vihreiltä jyrkkä ei Natolle

Vihreiden puoluekokouksessaan hyväksymässä periaateohjelmassa todetaan, ettei Suomen tule hakea Naton jäseneksi. Puolue korostaa, että päätösvalta Suomen puolustuksesta on säilyttävä eduskunnalla.

Vihreä liitto ottaa uudessa periaateohjelmassaan selvän kielteisen kannan Nato-jäsenyyteen. Vihreiden puoluekokouksessa hyväksytyn ohjelman mukaan Suomen ei tule hakea sotilasliiton jäseneksi ja eduskunnan on jatkossakin oltava vastuussa Suomen puolustuksesta, voimavaroista ja kriisinhallintaoperaatioista.

Puoluekokous tiukensi näin periaateohjelmaa, sillä alkuperäisessä ohjelmaluonnoksessa ei mainittu lainkaan Natoa.

Vihreiden kanta asevelvollisuuteen sen sijaan lieveni. Kun ohjelmaluonnoksessa esitettiin yleisestä asevelvollisuudesta luopumista ja siirtymistä vapaaehtoiseen asepalvelukseen, voittaneen kannan mukaan Suomessa olisi otettava käyttöön valikoiva asepalvelus.

Kokous päätti äänestyksen jälkeen esittää, että valtion erityissuhde luterilaiseen ja ortodoksiseen kirkkoon on lopetettava. Kanta syntyi puoluekokouksessa tiukan äänestyksen jälkeen, eikä puoluejohto aio ryhtyä mihinkään toimiin puoluekokouksen päätöksen johdosta.

- Emme lähde tekemään mitään konkreettisia toimenpiteitä. Toteamme että puolueessa on nämä kaksi kantaa. Periaatteessa Vihreä liitto lähtee siitä, että uskonnot olisivat tasa-arvoisia, mutta emme lähde mitään konkreettisia toimia esittämään valtion ja kirkon erottamiseksi toisistaan, linjasi puheenjohtaja Tarja Cronberg puoluekokouksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme