Mainos
Mainos

Vihreinen Ville Niinistö kauhistelee ammattikoulutuksen leikkauksia: "Tilanne on kentällä karmea"

Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan hallituksen leikkaukset ovat tänä keväänä osuneet todella kovaa ammatillisten oppilaitosten arkeen.  

– Se tilanne kentällä on karmea, Niinistö sanoo.  

Oppositiopuolueet jättävät tänään vihreiden aloitteesta yhteisen välikysymyksen ammatillisen koulutuksen leikkausten seurauksista ja koulutuksen eriarvoistumisesta.  

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kysymys on todella vakavasta asiasta. Hänen mukaansa järkyttävä määrä nuoria on ilman koulutuspaikkaa.  

– Tämän hallituksen leikkaukset syventävät syrjäytyneiden epätoivoista tilannetta, ja tästä näkökulmasta on nyt äärimmäisen tärkeätä välikysymys tehdä, Rinne sanoo.  

Oppositiopuolueet SDP, vihreät, vasemmistoliitto, RKP ja kristillisdemokraatit ovat arvostelleet voimakkaasti koulutussäästöjä koko hallituskauden ajan.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) taas on toistuvasti sanonut, että kaikki puolueet ovat olleet toteuttamassa ammattikoulutuksen leikkausta. Viime hallituskaudella suunniteltu leikkaus ei kuitenkaan toteutunut, kun laki kaatui eduskuntakauden sekavilla viime metreillä.  

Ammatillisesta koulutuksesta leikataan tänä vuonna 190 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme