Mainos
Mainos

Vihreitten huumekeskustelu herättää huomiota

Vihreässä Liitossa käy vaalien alla voimakas huumekeskustelu. Muutamat puolueen ehdokkaista ovat antaneet huumemyönteisiä lausuntoja.

Muun muassa europarlamentaarikko Heidi Hautalan ja varapuheenjohtaja Rosa Meriläisen huumemyönteisetlausunnot ovat herättäneet paljon huomiota. Puheenjohtaja Osmo Soininvaaran mukaan Vihreät kuitenkin pitävät virallisesti kiinni nykyhallituksen huumeidenvastaisesta politiikasta.

Vihreä Liitto irtisanoutui viime viikolla nuorisojärjestönsä puheenjohtajan Markus Draken huumemyönteisistä lausunnoista. Lisää päänvaivaa ovat tuoneet muutamat Suomen kannabisyhdistyksen sivuilla huumekantojaan esitelleet ehdokkaat. Heidän joukossaan on myös puolueen varapuheenjohtaja Rosa Meriläinen.

Olet myös itse kokeillut? "Toki." Olet kokeillut? "Kyllä."

- En kannata laillistamista eli siinä mielessä olen täsmälleen samaa mieltä kun Vihreä liitto eli emme kannata minkään huumeen laillistamista. Yksityinen kantani on se, että käytöstä ei tulisi rangaista, varapuheenjohtaja Meriläinen kertoo.

Puheenjohtaja Soininvaara pitää Meriläisen mielipiteitä normaalina Vihreän liiton sisäisenä keskusteluna. - Hän käy puolueen sisäistä keskustelua, mutta meillä on kuitenkin selvä päätös, että me emme tätä rangaistavuutta Suomessa tule pois esittämään. Mutta kyllä sitä asiaa, kun se kuitenkin muissa Euroopan maissa on katsottu toisin, niin kyllä tämän asian hyviä ja huonoja puolia voi harkita, hän luotaa.

Soininvaaraa oudoksuttaa vihreitten huumemyönteisen keskustelun saama huomio. - Minua ihmetyttää se, että tämä otetaan huomioon vain vihreiden osalta. Kyllähän meillä on johtavia sosialidemokraatteja, jotka ovat esittäneet hyvin vapaamielisiä huumekäsityksiä. Näitä on itseasiassa jokaisessa puolueessa, hän kuittaa.

Viime viikon tiedotustilaisuudessa euroedustaja Heidi Hautala selitti omia, puolueen linjasta poikkeavia näkemyksiään.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.02.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme