Mainos
Mainos

Vihriälä vaatii hyvinvointipalvelujen rajaamista

Vesa Vihriälä rajaisi tarjottavia hyvinvointipalveluja. Hänen mielestään ei ole järkevää luvata oikeuksia joita ei pystytä takaamaan.

Talousneuvoston sihteeristön päällikkö Vesa Vihriälä haluaa rajata kansalaisille tarjottavia hyvinvointipalveluja. Palvelut on pakko asettaa tulevaisuudessa tärkeysjärjestykseen, hän sanoo sanomalehti Hufvudstadsbladetin haastattelussa maanantaina. Vihriälä muistuttaa, että yhteiskunta on luvannut tarjota tietyt palvelut kansalaisille, mutta silti meillä on jonoja ja resurssiongelmia esimerkiksi terveydenhuollossa.

-Voi kysyä, onko järkeä luvata oikeuksia ja sitten jättää lupaukset pitämättä. Olisi ehkä järkevämpää sanoa aiempaa selvemmin, mistä palveluista julkinen sektori huolehtii ja mistä palveluista terveet aikuiset voivat itse huolehtia. Meidän täytyy jossain vaiheessa käydä tämä keskustelu, hän sanoo.

Vihriälä valittiin talousneuvoston johtoon joulukuussa. Aiemmin hän työskenteli Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtajana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme