Mainos
Mainos

Vihtavuoren konttien turvallisuudesta keskusteltu jo aiemmin

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on jo ennen Vihtavuoren vaaratilannetta kiinnittänyt huomiota tehdasalueelle kertyneeseen jätekonttipinoon. Viraston mukaan asia on otettu esille myös räjähdevalmistaja Forcitin kanssa.

Forcitin teknisen johtajan Jari Henrikssonin mukaan kontteja on siirretty Tukesin huomautuksen jälkeen. Aiemmin niitä säilytettiin lähempänä tehdasrakennusta. Nyt kontteja säilytetään muutaman metrin päästä varastosta, jossa säilytetään muun muassa räjähteitä.

– Se on valleilla suojattu paikka ja lähimpiin rakennuksiin on riittävästi etäisyyttä, Henriksson perustelee uutta paikkaa.

Yhtiö aikoo siirtää kontteja Henrikssonin mukaan edelleen.

Jätekontit sisältävät muun muassa asiakkaiden paikalle tuomaa puhdistusjätettä, joka on yleensä räjäytystöissä käytettävää matriisia kuten ammoniumnitraattia. Kontteja on Tukesin mukaan kasassa yli 200.

Tukesin mukaan konttien kasaantuminen johtuu siitä, että räjäytystöissä käytettävän matriisin käyttö on kasvanut nopeasti. Räjähdevalmistaja ei ole samaa tahtia nopeuttanut jätematriisin hävitystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme