Mainos
Mainos

Viidelle ilvekselle tutkimuspanta

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on käynnistänyt kuluneena talvena ilvestutkimuksen ja asensi viiden ilveksen kaulaan GPS-lähettimen. Pantailveksistä kolme elelee Pohjois-Savossa, yksi Pohjois-Pohjanmaalla ja yksi Länsi-Uudellamaalla. Pannan sai kolme urosta ja kaksi naaraasta.

Tutkimuksessa kartoitetaan ilvesten liikkumista ja elinpiirien kokoa, saalistuskäyttäytymistä ja suhtautumista ihmiseen. Samalla kerätään aineistoa ilvesten lisääntymisestä ja kuolleisuudesta sekä nuorten ilvesten vaelluksista uusille alueille.

Eurooppalaisen ilveksen elämää tutkitaan myös muissa Pohjoismaissa ja Puolassa. Suomalaisten ilvesten elinympäristö poikkeaa kuitenkin mainittujen alueiden oloista, sillä siellä ilvesten pääravintona on metsäkauris. Itä- ja Keski-Suomen ilvekset saalistavat ravinnokseen pääasiassa metsäjänistä, ja lounaisessa Suomessa ilveksen ruokalistalla on jänisten ja metsäkauriin lisäksi myös valkohäntäkauris, jota ei muualla eurooppalaisen ilveksen esiintymisalueilla tavata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot