Mainos
Mainos

Viiden kunnan suurkunta jäänee toteutumatta Mikkelin seudulla

Suurkuntahanke Etelä-Savossa ei näytä etenevän. Viikonlopun neuvoa-antava kansanäänestys viidessä Mikkelin seudun kunnassa näytti, että kaikista kunnista ei löydy riittävää kannatusta kuntaliitokselle.

Kyllä-äänet voittivat vain Mikkelin kaupungissa ja Anttolassa. Äänestys järjestettiin niiden lisäksi Hirvensalmella, Mikkelin maalaiskunnassa ja Ristiinassa. Ainoastaan Mikkelin kaupungissa ollaan selvästi suur-Mikkelin muodostamisen kannalla. Mikkelissä yli 80 prosenttia sanoi "kyllä" suurkuntahankkeelle. Kaupungissa suurkuntaa vastusti 12,3 prosenttia. Äänestysprosentti Mikkelissä oli noin 51. Anttolan kunnassa "kyllä" suurkunnalle sanoi yli 51 prosenttia kuntalaisista. 42 prosenttia oli suurkuntaa vastaan. Anttolan äänestysprosentti oli runsaat 77 prosenttia. Hirvensalmella 69,5 prosenttia äänestäneistä oli suurkuntaa vastaan, kun kokonaisäänestysprosentti oli noin 75.

Myös Ristiinassa kuntaliitoksen vastustus nousi varsin korkealle: 61,5 prosenttia vastusti liitosta. Kyllä sanoi 36 prosenttia äänestäneistä. Äänestysprosentti kunnassa jäi 66,5:een. Mikkelin maalaiskunnassa niukka enemmistö, 52,2 prosenttia äänestäneistä oli liitosta vastaan. 45 prosenttia kannatti suurkuntaa ja kokonaisäänestysprosentti oli noin 65. Lopullisen päätöksen yhdistymissopimuksesta tekee kunkin kunnan valtuusto myöhemmin tänä syksynä. Neuvoa-antava kansanäänestys ei sido valtuustoja päätöksenteossa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme