Mainos
Mainos

Viidennes ikääntyneistä edelleen töissä

Viidennes työssä käyvistä oli viime vuonna 55-74-vuotiaita, kertoo Tilastokeskus.

Ikäryhmään kuuluvien osuus työllisistä on noussut lähes joka vuosi 25 viimeksi kuluneen vuoden ajan. Heidän osuutensa koko väestöstä on noin neljännes. 

Osuuden kasvu on nopeutunut vuodesta 2000 lähtien, jolloin ensimmäiset suuriin ikäluokkiin kuuluvat saavuttivat 55 vuoden iän. 

Viime vuonna he olivat 63-67-vuotiaita. Heistä oli töissä noin 62 000 henkilöä eli 16 prosenttia. Naisten työllisyys oli viime vuonna hieman yleisempää kuin miesten. 

Yli 55-vuotiaiden ryhmässä hallitsivat ruotsinkieliset tai kaksikieliset kunnat. Peräti kuusitoista kahdestakymmenestä korkeimman työllisyysasteen kunnasta oli ruotsinkielisiä tai kaksikielisiä.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot