Mainos
Mainos

Viidennes turkistarhaajista aikoo laajentaa

Viidennes turkistarhaajista aikoo lisätä tuotantoaan vuoteen 2010 mennessä, mutta toinen viidennes aikoo lopettaa tuotannon, kertoo alan julkaisema tutkimus.

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain liiton, Turkistuottajat Oyj:n ja Suomen Rehu Oy:n toimeksiannosta tehtyyn tutkimukseen vastasi lähes tuhat turkistarhaajaa eli kaksi kolmasosaa alan tuottajista Suomessa. Tutkimus on ensimmäinen suomalaisten turkistarhaajien tulevaisuudensuunnitelmia ja mielialoja luotaava selvitys.

Vuosi 2010 on tarhaajille merkittävä, sillä tuolloin alan säädökset muuttuvat. Lähes puolet vastanneista oli jo aloittanut häkkiuudistuksen.

Tuotantonsa ennallaan pitävistä neljä viidennestä kertoi tiukentuvan lainsäädännön olevan laajentamisen esteenä.

Lopettamisen tärkeimmät syyt ovat yrittäjän oma ikä ja vaikeudet löytää seuraajia. Turkistarhaajien keski-ikä on vajaat 50 vuotta, ja tarhat ovat pääosin pieniä, 2-3 henkilöä työllistäviä perheyrityksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot