Mainos
Mainos

Viidesosa oikeutetuista ei ole hakenut takuueläkettä

Noin viidesosa takuueläkkeeseen oikeutetuista ei ole vielä hakenut takuueläkettä. Kansaneläkelaitos (Kela) on vastaanottanut 93000 hakemusta. Takuueläkkeeseen oikeutettuja on arviolta 116 000.

Ensimmäiset takuueläkkeet maksettiin tileille tiistaina. Rahat maksetaan takautuvasti maaliskuun alusta, jos hakemusta ei ole vielä ehditty käsitellä tai jos eläkettä ei ole ehtinyt vielä hakea. Eläkettä voi hakea suullisesti tai kirjallisesti Kelalta.

Takuueläkkeessä on kuuden kuukauden hakuaika. Vaikka hakisi eläkettä vasta syyskuussa, se voidaan myöntää maaliskuun alusta lähtien. Kela muistuttaa elokuussa kirjeellä niitä takuueläkkeeseen mahdollisesti oikeutettuja, jotka eivät ole hakemusta jättäneet.

Takuueläke korottaa maksettavan vähimmäiseläkkeen noin 687 euroon nykyisestä reilusta 500 eurosta kuukaudessa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot